...

 

tel +30 210 41 82 681
 

 
new-purple-animation
 
 
 
 
Η Genomedica είναι κλινικό διαγνωστικό εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Kυτταρογενετικής, στο οποίο προσφέρονται εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις για κληρονομούμενα νοσήματα και άλλες βλάβες του γενετικού υλικού. 
 
Ένας πλήρης κατάλογος διαγνωστικών εξετάσεων προσφέρεται στη Genomedica, περιηγηθείτε στο μενού ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ για περισσότερες πληροφορίες.
 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουτί αναζήτησης στο επάνω μέρος της ιστιοσελίδας, πληκτρολογώντας το όνομα της εξέτασης ή της νόσου που σας ενδιαφέρει.
 

 

05Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση (PGD)
Αποτέλεσμα εντός 12 ωρών

testΗ Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο προγεννητικού ελέγχου, κατά την οποία ελέγχεται αν υπάρχει συγκεκριμένη γενετική ανωμαλία στο έμβρυο κατά τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του.

 

Μόνο τα υγιή έμβρυα μεταφέρονται στη μήτρα.
Το 24sure™ χρησιμοποιεί την τεχνολογία του μοριακού καρυότυπου και των CGH arrays για τον έλεγχο όλου του γονιδιώματος για ανευπλοειδίες αλλά και για μεγάλες δομικές ανωμαλίες.

Η μέθοδος μπορεί, επίσης, να αποδειχτεί χρήσιμη και για την ανίχνευση της πιο κοινής μετάλλαξης της ινοκυστικής νόσου ΔF508 αλλά και για τη β- θαλασσαιμία. Τί προσφέρει το τεστ;

διαβάστε περισσότερα >

05Superscreen ™ - 21 σύνδρομα

syndromeXρησιμοποιώντας τη μέθοδο MLPA (Multiplex Ligation-dependent Probe Amplification) αποκλείονται τα 21 πιο κοινά μικροελλειπτικά σύνδρομα, όπως Di George, Prader-Willi/Angelman’s, Williams, Smith Magenis και άλλα.

Tα περισσότερα από τα σύνδρομα αυτά δεν είναι ορατά στο μικροσκόπιο και συνεπώς δεν ανιχνεύονται με τον κλασσικό καρυότυπο.


Όλα τα σύνδρομα που ανιχνεύονται με το Superscreen™ σχετίζονται με παθολογικό φαινότυπο και νοητική υστέρηση.

διαβάστε περισσότερα >

Στο εργαστήριο Genomedica στην Ελλάδα έγινε η πρώτη ταυτόχρονη χρήση του 24sure screen με τον έλεγχο μεταλλαγών σε μια σπάνια νόσο.
 
Η Genomedica, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά εργαστήρια Mοριακής Bιολογίας και κυτταρογενετικής στην Ελλάδα, ανακοινώνει σήμερα τη χρήση του BlueGnome 24sure στην προεμφυτευτική κυτταρογενετική διάγνωση (PGD) για τον έλεγχο χρωμοσωμικών ανευπλοειδιών σ’ ένα κύτταρο. Ο προεμφυτευτικός κυτταρογενετικός έλεγχος έγινε σε μια οικογένεια, η οποία έχει ήδη ένα παιδί που πάσχει από το σύνδρομο Joubert (JS), μια σπάνια νόσος που επηρεάζει την ανάπτυξη της παρεγκεφαλίδας με κλινικές συνέπειες τις διαταραχές ισορροπίας και την αταξία.

05Έλεγχος Μελανώματος

 

melanomaΤο μελάνωμα αποτελεί το 1-3% όλων των κακοήθων όγκων και η συχνότητά του αυξάνεται κατά 4-7% ετησίως. Θεωρείται η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και μια σειρά από παράγοντες  έχουν ενοχοποιηθεί για την παθογένεσή του.

Οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι η υπεριώδης ακτινοβολία (η έκθεση στο ηλιακό φως, solarium) και η γενετική προδιάθεση του κάθε ατόμου για την ανάπτυξη μελανώματος. Στις μελανωματικές αλλοιώσεις εξετάζονται πιθανές γενετικές αλλαγές σε 3 διαφορετικές γονιδιακές περιοχές στα χρωμοσώματα 6 και 11. Ταυτόχρονα, η τεχνική FISH επιτρέπει το διαχωρισμό μεταξύ κακοήθους μελανώματος και σπίλου της Spitz, μιας καλοήθους μελανινοκυτταρικής βλάβης χωρίς γενετικές αλλαγές και με καλή πρόγνωση.

διαβάστε περισσότερα >

05Φυλάξτε ... μια ζωή!

Η κρυοσυντήρηση των βλαστικών κυττάρων ομφαλίου λώρου είναι μια μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται στην πιο συναρπαστική στιγμή της ζωής σας - τη γέννηση του παιδιού σας.


Προτεραιότητα της ProCell είναι να εμφυσήσει στην Ελληνική οικογένεια την πραγματική αξία της φύλαξης βλαστικών κυττάρων, τόσο για όσα θεωρούμε κεκτημένα και κλινικώς αποδεδειγμένα βάσει των δεδομένων και των περιορισμών του σήμερα, όσο και για αυτά που υπόσχεται η βιοτεχνολογία για το μέλλον.

 

Γιατί είναι σημαντικό να αποθηκεύουμε τα βλαστικά κύτταρα;
                           διαβάστε περισσότερα >> 
 
...
 
   
GreekEnglish (United Kingdom)

 

facebook, FACEBOOK  

 

 

Hosting & Design by MEDICAL PROMOTION

WCAG 2.0 (Level AA)